LINDA COWAY

Nama Usahawan            Shezal Helindah Bt Halim
Perniagaan  

Peralatan Penapis Air 

Dibuka PadaTahun    

2017
Lokasi Perniagaan            

Pantai timur Kuala Besut & FB Online

No Telefon                           010-9286312

 

Beliau merupakan seorang usahawan Online  yang mempromosi produk jualan beliau  pasaraya yang terdekat iaitu di Pantai Timur, selain dari itu beliau menjual barangan beliau secara online iaitu melalui facebook. Beliau bermula dengan menjual barangan online kosmetik didalam facebook dan beralih kepada penapis air coway kerana pendapatan yang diperolehi daripada penapis air ini amat berbaloi.Kini beliau masih lagi bergiat aktif dalam penjualan penapis air coway.

Nama Usahawan           

Che Nur Anis Binti Che Ya

Perniagaan  

Menjual produk secara Online (Baju Blaus  Wanita, Seluar Wanita, Barut Perut Baby& Cadar)

Dibuka PadaTahun    

2016
Lokasi Perniagaan            

Online di rumah.

No Telefon                           014-5400267

 

Beliau telah menggunakan platform facebook/Instagram untuk memperkenalkan produk kepada masyarakat umum dan  telah banyak mendapat tunjuk ajar daripada kakitangan PI1M Kg Pantai untuk membantu beliau bagi memperkembangkan lagi produk beliau.Kini pelanggan beliau meliputi di seluruh negeri negeri yang mana mereka mengetahui produk beliau melalaui facebook/Instagram tersebut.pendapatan bulanan beliau kini mencecah RM 200 - RM 600.

                                        HAZAMIRA BT CHE HAMID

Nama Usahawan            Hazamira Bt Che Hamid
Perniagaan  

Produk Kesihatan , Tapaware ,Jeruk Kundang dan minyak wangi

Dibuka PadaTahun    

2015
Lokasi Perniagaan            

Menjual secara Online

No Telefon                           017-9775356

 

Beliau merupakan seorang usahawan pelbagai jenis perniagaan dan tidak mempunyai  kedai. beliau mennjual produk kesihatanmenjual pelbagai barangan produk kesihatan,produk tapaware,jeruk kundang dan minyak wangi berjenama niss. beliau mejual barangan secara online di laman web facebook,instagram,whatsapp dan tempat kerja beliau. Puan Hazamira adalah seorang wanita yang bekerjaya dan disamping itu beliau mempunyai pendapatan sampingan dengan mengusahakan produk-produk diatas. Beliau sering datang ke PI1M untuk memuat naik gambar produk dan kemaskini iklan di laman facebook beliau. Beliau juga ada bertanyakan tentang masalah berkaitan it dengan kakitangan PI1M.Sekarang beliau adalah Usahawan yang berjaya dan mendapat pendapatan yang lumayan dalam setiap barangan yang dijual.